Nieuw in ons gamma zijn de micro-omvormers van AP Systems.

Er zijn twee uitvoeringen:

 1. QS1 QUAD | per 4 Panelen 
  Trilec Ref. 0138/109018

 2. YC600 DUO | per 2 Panelen
  Trilec Ref. 0138/110018

Micro-omvormers beginnen eerder op de dag met het produceren van elektriciteit dan traditionele omvormers doordat zij op een veel lagere spanning (≈16V resp. 200V) inschakelen. Meer en eerder opbrengst in de ochtend en langer tot in de avond. Men krijgt meer energie opbrengst door een uitgekiend MPPT (optimale verhouding tussen spanning en stroom). Lagere initiële kosten, niet alleen door de standaard bekabeling,

Bij gedeeltelijke schaduw, vervuiling of andere leveren alleen de betroffen panelen minder opbrengst. Er is geen invloed op de andere panelen.

Deze slimme micro-omvormers hebben dus grote voordelen ten opzichte van traditionele string-omvormers of optimizers.

Voordelen AP Systems Micro omvormers:

 • Ze zorgen voor een betere en optimale energie-opbrengst. Er is geen invloed van 1 paneel op het geheel bij vervuiling, schade of veroudering.
 • APsystems producten worden onderworpen aan strenge kwaliteitseisen, zodat u de hoogste kwaliteit en meest betrouwbare oplossing krijgt.
 • Een gebruikersvriendelijke monitoring dankzij de de app "de APsystems EMA applicatie (Energie Monitoring en Analyse)", deze analyseert en rapporteert de prestaties per omvormer en zonnepaneel.
 • Meer veiligheid want de Micro-omvormers werken met laagspanning en niet zoals bij centrale omvormers met hoogspanning. In plaats daarvan levert de zonnepaneel tot ongeveer 40 Volt gelijkspanning en m.b.v. de micro-omvormer wordt dit direct omgezet in wisselstroom, de elektriciteit die men thuis nu ook gebruikt. De lagere spanningen van micro’s maken het systeem veel veiliger voor eigenaren, eventuele hulpdiensten en onderhoudspersoneel
 • Een AP systeem kan ook gekoppeld worden aan een thuisbatterij
 • AP-systems geeft 10 jaar garantie en kan opgetrokken worden naar 20 jaar (mits registratie en een kleine toeslag).
 • Werkt al bij veel minder licht dan andere Micro Omvormers. MPPT blijft werken tot ver onder de 20V.
 • Bij de dubbele YC600 hebben de twee ingangen ook aparte MPPT’s voor regeling en monitoring per paneel.


Bij grotere woonprojecten zoals appartementsgebouwen zijn deze slimme omvormers ook een goeie oplossing want je kan ze gemakkelijk per unit gaan monitoring.

Voor meer info: zie bijlage (pdf) of neem contact op met je filiaal.

Bekijk de PDF
No items found.
Terug