Nexans introduceert de halogeenvrije kabel die makkelijk stript

Halogeenvrije XGB kabels hebben een slechte reputatie als het op strippen aankomt. De stugheid van de materialen maakt strippen zeer moeizaam en je verliest hopen tijd. Wanhoop niet langer, met ALSECURE XGB Cca Easy Strippable van Nexans strip je voortaan echt in een handomdraai, tot wel 1 meter per keer!

Tijdverlies door plakkende mantel bij halogeenvrije kabels

Blijkt bij het strippen de mantel  zeer stug, te zijn dan breekt het koud zweet je uit omdat je meteen beseft dat je veel tijd gaat verliezen. Je kan telkens maar korte stukjes ontmantelen omdat de mantel zeer sterk hecht aan de geleiders en je toch zeer voorzichtig te werk moet gaan. Snij of kras je te diep, dan riskeer je de isolatie te beschadigen en dat is ronduit onveilig.

Halogeenvrije XGB-kabels waren vaker wel dan niet lastig te strippen en de toepassing van nieuwe materialen bij de invoering van de CPR vernietigde alle winst die op dit vlak al was geboekt. En dus hebben we onze ingenieurs opnieuw aan het werk gezet. "Enjoy you day at work" blijft  de basis van onze filosofie. We maken het u graag gemakkelijk met eenvoudig te gebruiken producten waarmee je tijd wint. Doorgedreven research maakt onze XGB nu echt Easy Strippable, tot wel 100 cm per keer!

Strippen in een handomdraai met ALSECURE XGB Cca Easy Strippable

Wanneer je ettelijke uiteinden XGB moet aansluiten, dan wil je efficiënt en snel kunnen doorwerken en geen tijd verliezen met lastig te verwijderen mantels. Dat hebben wij bij Nexans goed begrepen. We zijn de XGB Cca blijven doorontwikkelen en stellen nu het resultaat voor: ALSECURE XGB Cca Easy Strippable die je tot 100 cm per keer stript.

 • Snij de mantel in op de gewenste lengte, en dat mag gerust 60 cm of zelfs 100 cm zijn!
 • Geef een knikje op de snee
 • Verwijder de mantel over de hele lengte in een handomdraai
 • Klaar!

Werk efficiënt en win tijd met ALSECURE XGB Cca Easy Strippable

 • Je wint tijd:
  Met één eenvoudige snee in de mantel, haal je de mantel van de geleiders in één enkele vloeiende beweging over een lengte tot wel 100 cm. Je kan meteen naar de volgende stap in de installatie.
 • Je werkt veilig:
  Je hoeft niet herhaaldelijk in de mantel te snijden om hem los te krijgen, je riskeert dus niet om tot in de isolatie te snijden.
 • En je hebt geen verrassingen tijdens de keuring
  Met ALSECURE XGB Cca Easy Strippable van Nexans ben je zeker van de juiste Cca-s1,d2,a1 brandprestatie.

Bekijk de PDF
No items found.
Terug