Jouw eigen energie voor een zonnige toekomst

We hebben een heel breed gamma producten met meer dan 110.000 items in ons centraal magazijn, waaronder ook de laatste nieuwe zonnepanelen van SHARP. Het laatste jaar zijn de zonnepanelen ‘minder populair’ geworden door het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Maar is dit wel echt zo? Lees hieronder waarom zonnepanelen nog steeds een interessante investering zijn en welke A-merken wij daarvoor aanbieden in ons gamma.

KLANT WORDENTRICONNECTik heb een vraag
Zonnepanelen van SHARP
De high-performance zonnemodules uit Sharp’s portfolio zijn ontwikkeld voor residentiële, commerciële en vrijeveldinstallaties. De panelen van Sharp garanderen een lange levensduur doordat zij hun assortiment voortdurend aanpassen aan de nieuwe technologieën en grondig controleren vóór gebruik.

Bij Sharp gebruiken ze uitsluitend kwaliteitscomponenten en testen ze hun panelen strenger dan de IEC-normen voorschrijven. Dit betekent dat zij alleen bewezen technologie en zonnepanelen aanbieden die gebouwd zijn voor 30 jaar hoge prestaties.
Een batterij aan je zonnepanelen koppelen.
Door de afschaffing van het systeem van de terugdraaiende teller en de introductie van het systeem met injectietarief is het interessant geworden om een thuisbatterij te installeren. Op die manier worden je zonnepanelen rendabeler en de installatie duurt maar een paar uurtjes.

Een thuisbatterij hoeft niet per se tegelijk met je zonnepanelen geïnstalleerd te worden. Je kunt hem ook later toevoegen! De belangrijkste voorwaarde voor de aanschaf van een thuisbatterij is dat je een digitale meter nodig hebt.

Kies vandaag nog voor een thuisbatterij,
en geniet volop van je eigen energie!

Een investering die winstgevend is,
ook mét digitale teller.

Het Grondwettelijk Hof maakte in 2021 komaf met het systeem van de terugdraaiende teller. Hierdoor konden zonnepaneeleigenaars met een digitale meter vanaf 1 maart 2021 niet langer genieten van dit gunstige regime.

Ter compensatie werkte Vlaams minister van Energie Zuhal Demir een premie uit die bezitters van zonnepanelen een rendement van 5% op 15 jaar moet garanderen. Deze compensatiepremie bedraagt voor een gemiddeld gezin zo’n 1.308 euro, maar dat kan oplopen afhankelijk van het vermogen en het jaar van indienstname van de installatie.

Klik hier voor meer informatie omtrent uw digitale meter
Niet gecertificeerd? Wat nu?
Met het ‘certificaat van bekwaamheid’ voor installateurs van groene-energiesystemen (zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, ...) wil de Vlaamse overheid, samen met de andere gewesten, de opbrengst, veiligheid en levensduur van geplaatste installaties verhogen.

Wilt uw klant de eenmalige investeringspremie zonnepanelen vanaf 2021 aanvragen, dan moet de installatie geplaatst zijn door een installateur met zo’n certificaat. Bent u zelf niet gecertificeerd maar wilt u wel zonnepanelen plaatsen? Dan kan u voor een certificering steeds terecht bij ACEG of bij één van onze gecertificeerde installateurs.
Onze filialen brengen u graag in contact met één van deze installateurs.
Hoe gaat ACEG te werk?
ONZE MERKEN
HULP NODIG BIJ DE BEREKENING
VAN HET AANTAL ZONNEPANELEN?
Bij Trilec hebben we een eigen tool ontwikkeld die een zeer nauwkeurige berekening maakt. Aan de hand van de juiste gegevens kunnen wij u meteen een correcte offerte bezorgen en er u van verzekeren de beste materialen te kunnen aanleveren aan uw eindklant.

Gebruik maken van deze tool? Onze specialist licht u deze graag toe!